32.9 C
Bihać
Srijeda, 17 Augusta, 2022

U Sanskom Mostu formirana stabilna većina- SDA ide u opoziciju

Kako je istaknuto, buduću većinu u Općinskom vijeću činiće Socijaldemokratska partija, Nezavisni blok, Narod i pravda, Stranka demokratske aktivnosti A SDA, Demokratska fronta, Naša stranka i Narodni pokret.

Ove političke partije ukupno imaju 17 vijećnika, nasuprot 13 vijećničkih mandata, koliko je osvojila Stranka demokratske akcije i jednog mandata Saveza za bolju budućnost.

Istaknuto je kako su ove političke partije potpisale programski sporazum o zajedničkom djelovanju u budućem periodu, a ovom prilikom izrazili su očekivanje kako će njihova saradnja s općinskim načelnikom biti uspješna, korektna i u interesu društvene zajednice.

Kako je istaknuto na današnjoj pres konferenciji, prvi ozbiljniji ispit buduće saradnje s načelnikom općine biće pitanje budžeta.

Ova većina u Općinskom vijeću, kako je rečeno, tražiće odmah po konstituisanju ovog zakonodavnog tijela da se donese rebalans budžeta općine jer smatraju kako je budžet za narednu godinu, koji je usvojen prije ovogodišnjih lokalnih izbora, nerealan i predimenzioniran.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se