U protekla 24 sata u Cazinu zabilježen požar i nasilničko ponašanje

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije u protekla 24 sata. Krivično djelo “nasilničko ponašanje” jednog lica prema drugom dogodilo se na Trgu Zlatnih ljiljana oko 12:40 sati. Javni red i mir nije remećen, dok je, kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M42, mjesto Kapići, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Nije bilo povrijeđenih lica.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u Gornjoj Lučkoj gdje je oko 15:46 sati došlo do požara na krovnoj konstrukciji. Požar je lokaliziran oko 17:35 sati uz zajedničku intervenciju Vatrogasne jedinice Cazin i članova DVD Pećigrad.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 46 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje. kao i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada. Nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]