14.5 C
Bihać
Nedjelja, 24 Septembra, 2023

U protekla 24 sata u Cazinu su zabilježene 3 nesreće i dva lica povrijeđena

Policijska stanica Cazin imala je čak pet intervencija u protekla 24 sata. Tako je u Mutniku došlo do remećenja javnog reda i mira paljenjem vatre na otvorenom u naseljenom mjestu (Gradska odluka), a u Donjoj Lučkoj do svađe, vike, drskog ponašanja, učestvovanja u tuči između dva lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu na Ostrošcu došlo je do sudara između 2 m/v, prilikom kojeg je jedno lice lakše povrijeđeno. Na M42, naselje Ostrožac, zabilježena je lakša saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta. Jedno lice lakše je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći na R403 u Begovim Kafanama. U nesreći su učestvovala 2 m/v.

Cazinski vatrogasci imali su dvije intervencije. Požar otpada kod hale Agrokomerc u naselju Osredak – Vrelo, kao i požar niskog raslinja u Mutniku uspješno je ugašen zahvaljujući brzoj intervenciji Vatrogasne jedinice.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 43 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje. kao i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada. Nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putnom pravcu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe