19.5 C
Bihać
Četvrtak, 6 Oktobra, 2022

U protekla 24 sata u Cazinu je zabilježeno pet intervencija među koja je teška krađa

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 9°C, dok je vodostaj Mutnice 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala pet intervencija: jedno krivično djelo, tri remećenja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu.

Krivično djelo “teška krađa” počinjeno je u Stijeni, dok je u Donjoj Koprivni došlo do ugrožavanje tuđeg posjeda nepropisanim držanjem domaćih životinja. Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati prekršena je dva puta, i to u Ćoralićima i Stijeni.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u naselju Ćoralići došlo je do slijetanja jednog vozila s kolovoza, prilikom čega niko nije povrijeđen.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 45 pacijenata je sanitet korišten triput.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju čitatelje da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu. Na snazi je Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.

U zoni naplatnog mjesta Sarajevo sjever (na autoputu A-1), danas od 09 do 19 sati izvode se neophodni radovi zbog čega će se saobraćati dvosmjerno (jednom kolovoznom trakom).

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se