19.4 C
Bihać
Srijeda, 28 Septembra, 2022

U protekla 24 sata U Cazinu je zabilježeno krivično djelo, te remećenje javnog reda i mira

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 5°C, dok je vodostaj Mutnice 1,25 m.

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije u protekla 24 sata. Na Klenu je oko 14:35 došlo do krivičnog djela “oduzimanje tuđe pokretnine”, dok je javni red i mir remećen jednom na Japića brdu. Naime, prijavljen je vlasnik domaćih životinja koje čine štetu na tuđem posjedu (prema Gradskoj odluci).

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 32 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 20.04.2021. godine doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

– 08:30-15:00 sati: Krivaja, Krivaja Centar, Porčići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog kiše koja povremeno pada, kolovoz većine putnih pravaca u BIH je mokar, a upozoravamo i maglu, posebno u višim predjelima Bosne. Povećana je opasnost i od odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Danas će se na više lokacija dionice autoputa Podlugovi-Sarajevo sjever izvoditi neophodni radovi, a sve lokacije će biti obilježene privremenom signalizacijom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banoviča).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

spot_img
spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se