U Ministarstvo sigurnosti stigla pomoć američke vojske i NATO-a za BiH

IZVORavaz.ba

Predstavnici američke vojske i NATO-a danas su u Sarajevu uručili prijeko potrebna medicinska i dezinfekcijska sredstva Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine, kao odgovor na nedavni zahtjev za pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa.

– U odgovoru na nedavni zahtjev BiH NATO-u i njegovom Euroatlantskom koordinacijskom centru za odgovor na katastrofe NATO i američka vojska osigurali su ključna medicinska i dezinfekcijska sredstva Ministarstvu sigurnosti BiH.

Ministarstvo sigurnosti BiH, kao tijelo čija je nadležnost pružiti zaštitu svim građanima BiH, najbolje je upoznato sa situacijom na terenu te će oni moći proslijediti ovu pomoć onima kojima je ona najpotrebnija, bez obzira gdje se nalaze u BiH – navode iz Ambasade SAD.

Dodaje se da je ovo samo jedna od niza donacija koje NATO savez daje građanima BiH, kao odgovor na zahtjev Bosne i Hercegovine za pružanje pomoći.

– U BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tokom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili putem pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite – saopćeno je iz Ambasade.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe