U KORAK SA SITUACIJOM: UPRAVA CIVILNE ZAŠTITE USK OBEZBIJEDILA POMOĆ KANTONALNOJ BOLNICI BIHAĆ

Uprava civilne zaštite Unsko - sanskog kantona priprema isporuku nove količine medicinske opreme i biosigurnosnog kabineta za laboratorij Kantonalne bolnice Bihać.

BIHAĆ, 21. oktobra – Kantonalna bolnica u Bihaću uskoro će dobiti biosigurnosni kabinet koji će djelovati u sklopu laboratorije, a posredstvom Kantonalne uprave civilne zaštite koja je za ove svrhe izdvojila značajna sredstva.

Početkom godine Kantonalnoj bolnici isporučen je PCR aparat zatvorenog tipa i obrađuje tek 2 uzorka u sat vremena. Isti će uskoro biti smješten u biosigurnosni kabinet laboratorije, kako bi se ispoštovali standardi koje zahtjeva rad sa visoko zaraznim materijalom.

Uporedo sa ovim, Uprava civilne zaštite USK-a realizuje i projekt sanacije objekta na Orljanima. Radi se o prostoriji u sklopu nekadašnje kasarne u kojem će, između ostalog, biti smješteno i skladište za materijalno tehnička sredstva, što je, kako ističu u Civilnoj zaštiti, od velikog značaja, naročito u slučaju proglašenju stanja prirodne nesreće.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe