U karanten u Cazinu smješteni građani USK stigli iz Austrije

Građani Unsko-sanskog kantona (USK) koji su se vratili iz Austrije i dan proveli u šatorima na Graničnom prijelazu Izačić, izmješteni su u sportsku dvoranu Medrese u Cazinu, odnosno pripremljeni prostor za prinudnu izolaciju.

U kantonalni karanten premješteno je 17 građana s područja Unsko-sanskog kantona, dok će tridesetak osoba iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine biti transportovane u mjesta svog prebivališta.

– U trijažnim šatorima na Graničnom prijelazu Izačić obavljeni su ljekarski pregledi, tako da su građani bez simptoma bolesti upućeni u kantonalni karanten. Tamo će boraviti preventivno i pod nadzorom, a naravno bit će im osigurane sve životne neophodnosti. Osobe iz drugih dijelova naše države bit će upućene u karantene u mjestima iz kojih dolaze – rekla je ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović.

Kantonalni karanten u sportskoj dvorani Medrese „Džemaludin ef. Čaušević“ u Cazinu pripremljen je prije nekoliko dana i raspolaže sa 97 zasebnih jedinica, te neophodnom infrastrukturom.

Ponovljeno je da će se ovakva procedura postupanja na graničnim prijelazima nastaviti do daljnjeg, s obzirom da se provode uputstva i naredbe Predsjedništva i Vijeća ministara BiH.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe