16.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

U izolaciji 44 učenika i tri profesora sarajevske Druge gimnazije

Dodao je da je riječ o 44 učenika i tri profesora Druge gimnazije Sarajevo koji su se u petak navečer vratili sa studijskog putovanja iz Minhena.

– I učenici i profesori se osjećaju dobro i nitko nije zaražen. Dobili smo rješenje od sanitarne inspekcije da se učenici zadrže kod kuće i oni se nalaze u kućnoj izolaciji. Razlog je preventivna mjera zaštite od koronavirusa – kazao je Alibegović.

Kako je naveo, odluka je zvanično donesena jučer iz preventivnih razloga, s obzirom na to da su boravili u Njemačkoj u kojoj je potvrđeno više od 1.000 slučajeva zaraze koronavirusom.

Uprava Druge gimnazije Sarajevo je postupila po rješenju Inspektorata sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu i poduzela sve mjere i radnje ka prevazilaženju trenutne situacije, koje se tiču organiziranja online nastave za navedene učenike putem platforme Google for education. Također, pojačane su sve mjere zaštite samog objekta i svih učenika i radnika škole, u smislu redovnog tretiranja površina sredstvima za dezinfekciju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe