1.9 C
Bihać
Subota, 9 Decembra, 2023

U Istanbulu “pao” još jedan vođa balkanskog kartela, pogledajte upad u luksuzni stan

Akcijom “Kartel-3” u Istanbulu je u četvrtak uhapšen Christijan Palić, državljanin Hrvatske za kojeg se smatra da je jedan od vođa kartela krila zapadnog Balkana.

Osumnjičen je za uvoz kokaina iz Južne Amerike u Europu te je imao važnu ulogu u pranju novca stečenog kriminalom, piše turski portal yahizaber.com.
Tražile su ga brojne europske zemlje, a za njim je Interpolovu tjeralicu raspisao i Brazil. Uhapšen je u luksuzno uređenom stanu, gdje je već okićeno božićno drvce.


Njegovo hapšenje naglašava ključnu ulogu Turske u globalnoj borbi protiv prekograničnih krivičnih djela povezanih s drogom.

“Želio bih da naša draga nacija zna da smo odlučni očistiti Tursku od nacionalnih i međunarodnih organiziranih kriminalnih grupa i trgovaca drogom, a uz vašu podršku, uspjet ćemo”, objavio je turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya na društvenim mrežama.

Podsjetimo, turska policija prethodno je uhapsila i Nenada Petraka, još jednog hrvatskog sdržavljanina za kojeg se vjeruje da je među vođama međunarodnog narko kartela koji prebacuje drogu iz Južne Amerike u Evropu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe