11 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

U Huaweiju razvijaju sistem za brže dijagnosticiranje koronavirusa temeljen na umjetnoj inteligenciji

IZVORklix.ba

Pri procjeni slika CT-a pluća koriste se tehnologije umjetne inteligencije i računalnog vida, a uz kliničke podatke i laboratorijske rezultate liječnici mogu razlikovati rani, napredni i teški stadij COVID-19
U suradnji sa Sveučilištem u Huazhongu i tvrtkom Lanwon u kineskoj tvrtci Huawei razvijaju i testiraju sustav temeljen na tehnologiji umjetne inteligencije koji bi trebao brzo i precizno moći očitati CT sliku pluća pacijenata i utvrditi slučaj zaraze koronavirusom, odnosno stanje pluća u slučaju zaraze.

Pri procjeni slika CT-a pluća koriste se tehnologije umjetne inteligencije i računalnog vida, a uz kombinaciju kliničkih podataka i laboratorijskih rezultata liječnici mogu razlikovati rani, napredni i teški stadij COVID-19 te ispravno djelovati.

Takva dijagnostika je puno brža od ručne, pa bi mogla smanjiti broj kontakata u zdravstvenom sustavu i mogućnost zaraze.

Specijalizirani servis za analizu medicinskih slika razvijen je i izrađen na temelju platforme za analizu slike Huawei Cloud EIHealth.

U budućnosti će Huawei Cloud nastaviti nadograđivati sustav pomoćnika za dijagnozu za sve bolesti pluća (uključujući upale pluća, nodule pluća i karcinom pluća).

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe