U Hrvatsku iz Italije ušlo i deset državljana BiH

IZVORAvaz.ba

Deset državljana Bosne i Hercegovine i 28 hrvatskih državljana doputovalo je u Hrvatsku u subotu navečer iz Italije u sklopu organizirane repatrijacije, saopćilo je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske.

– Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u koordinaciji s Veleposlanstvom RH u Rimu te Generalnim konzulatom RH u Trstu, proteklih je dana s nadležnim državnim institucijama Talijanske Republike i lokalnim tijelima regija Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia i Veneto dogovorilo repatrijaciju hrvatskih državljana, od kojih je većina boravila u mjestima pod karantenom – navodi se u saopćenju.

U Hrvatsku je u večernjim satima stigao autobus s ukupno 28 hrvatskih, te 10 državljana Bosne i Hercegovine. Riječ je većinom o volonterkama i radnicama Udruženja za djecu s posebnim potrebama „Naši snovi“ koje su usred krize uzrokovane pandemijom zatražili pomoć pri repatrijaciji, a koja im je omogućena zajedničkom saradnjom Udruženja i Generalnog konzulata Hrvatske u Trstu, uz pomoć hrvatske ambasade u Rimu.

S obzirom na ozbiljnost situacije i striktne mjere koje je Italija uvela u borbi protiv širenja COVID-19 za određene pokrajine, napuštanje mjesta boravka u mnogim regijama moguće je samo uz višestruka odobrenja nadležnih talijanskih tijela, dodaju iz Ministarstva.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe