4.7 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

U Hrvatskoj registriran deveti slučaj zaraze korona virusom

U Hrvatskoj je još jedna osoba oboljela od korona virusa, čime se broj zaraženih ukupno popeo na devet, objavio je Stožer civilne zaštite Hrvatske u utorak.

“Iz klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu potvrđena je još jedna oboljela osoba novim korona virusom, što znači da je do sada u Hrvatskoj potvrđeno devet oboljelih osoba”, kaže se u saopćenju.

Pojašnjava se da je riječ o vozaču koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije, prenosi Hina.

U Rijeci je do sada petero zaraženih korona virusom, a u Zagrebu ih je sada četvero.

Grupa za odgovor na korona virus
Prema posljednjim informacijama, svi hospitalizirani bolesnici su dobro, a dvoje prvooboljelih z Rijeke još uvijek ima temperaturu.

Iz Stožera civilne zaštite su ranije uputili apel građanima da se pridržavaju mjera prevencije, pranja ruku i samoizolacije, jer na taj na čin čuvaju svoje zdravlje, svojih porodica i saradnika te ostalih građana.

Evropski centar za prevenciju i nadzor bolesti je nivo rizika za građane Evropske unije zbog širenja korona virusa povećao sa nisko do umjerene na umjerene do visoke, rekla je predsjednica Evropske komsije Ursula von der Leyen u ponedjeljak.

Komisija je u ponedjeljak uspostavila grupu za odgovor na korona virus, koja će razmatrati medicinske rizike i posljedice po promet i mobilnost u EU te njenu ekonomiju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe