18.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

U Hagu operisan kasapin Ratko Mladić

IZVORavaz.ba

Presuđeni kasapin i bivši general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, koji se nalazi u pritvoru Tribunala u Hagu, operisan je jutros, izjavio je za Srnu njegov sin Darko Mladić.

Mladićev sin naveo je da je njegovom ocu operisan polip na debelom crijevu, da je operacija trajala dva i po sata i da se poslije nekog vremena probudio.

Darko Mladić istaknuo je da porodica o tome nije bila unaprijed obaviještena, već da su ih jutros pozvali iz Tribunala da obavijeste da je ušao u operacionu salu.

On nije mogao da zbog, kako je objasnio, delikatnosti situacije, kaže gdje se njegov otac nalazi i koliko bi mogao da traje postoperativni tok.

Mladić je 17. i 18. marta trebao usmeno izlagati žalbu na presudu, ali je ona, zbog operacije, prolongirana. Iz Mehanizma predviđaju da bi se izlaganje moglo zakazati za, otprilike, šest sedmica.

Mladić je 2017. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici, progona Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanja stanovništva Sarajeva i uzimanja pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe