U filmu “Nedelja” bit će predstavljena najbolnija tajna Džeja Ramadanovskog

IZVORavaz.ba

Nakon vijesti da je počelo snimanje filma “Nedelja” o životu legendarnog pjevača narodne muzike Džeja Ramadanovskog, srbijanski Kurir prenio je da će u njemu biti predstavljena i najveća tragedija u njegovom životu – ubistvo sestre.

Radnja “Nedelje” obuhvata period od njegovog odrastanja do muzičke karijere, zajedno s brojnim zanimljivim ličnostima koje su obilježile njegov život, kao i duh Beograda.

Kako prenosi “Kurir”, u filmu će se naći i scene koje će govoriti o ubistvu njegove sestre Šeherezade. Iako je on rijetko govorio o tome, navodi se da su reditelji svjesni kakve je posljedice na njega ostavio taj gubitak.

– Detalji tragedije Džejeve sestre neće biti prikazani, ali će biti način na koji je ona ubijena i kako se nosio s tim nakon toga. Taj nesretni događaj je nešto što je u mnogome obilježilo njegov život u negativnom smislu – naveo je izvor iz produkcije za “Kurir”.

O spomenutom događaju Ramadanovski je rijetko govorio, a izuzetak je napravio gostujući u emisiji “Balkanskom ulicom”, međutim, ni tada nije mnogo otkrio.

– Sestra kad mi je poginula, imao sam tragediju. Tu sam… – uspio je izustiti Ramadanovski te promijenio temu.

Njegova sestra Šeherezada ubijena je 2003. godine, a njeno tijelo pronađeno je godinu dana nakon – u maju 2004. u Šušnju kod Bara. Naručilac ubistva je bio pjevačev sestrić, sin njegove najstarije sestre koji je vodio Šeherezadine poslove. Utajio je 10.000 eura te je to, kao i druge malverzacije, odlučio prikriti njenim ubistvom.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe