20.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

U CILJU PREVENCIJE: Grad Bihać počinje sa dezinfekcijom ulica, trgova i najprometnijih pješačkih staza

Između ostalog, donesen je zaključak da sva javna preduzeća i ustanove kojima je osnivač Grad Bihać, ukoliko do sada nisu, izvrše dezinfekciju prostora za rad.

JP Vodovod, Zavodu za prostorno uređenje Bihać i Vatrogasnoj jedinici Grada Bihaća naređeno je da u noćnim satima izvrše dezinfekciju ulica, trgova i najprometnijih pješačkih staza na području Grada Bihaća.

O radnom vremenu Gradske uprave i radu sa strankama javnost će biti obaviještena u toku dana, kao i o mjerama koje će nakon zasjedanja narediti Kantonalni Štab civilne zaštite a na preporuku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK-a a zbog pojave koronavirusa na području USK-a.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić prisustvovao je danas i sjednici Kriznog štaba za praćenje pojave koronavirusa u USK-a, istaknuvši u svom obraćanju da traži od nadležnih kantonalnih institucija jasne naredbe i preporuke prema gradovima i općinama po komandnom lancu Civilne zaštite u vanrednoj situaciji.

„Pričati o koroonavirusu a ne spominjati migrante koji ilegalno borave u našem gradu i predstavljaju veliki problem je besmisleno. Mi smo počeli sa pripremama na uređivanju lokacije Lipa za izmještanje migranata iz ilegalnih smještaja. I ove godine kao i prošle se grad Bihać sam suočava s rješavanjem nečeg što nam nije u nadležnosti ali što moramo rješavati. Od jutros sam u kontaktu sa državnim i federalnim organima i pokušavam iznaći finansijski i materojalno-tehnička sredstva izmještanje migranata na Lipu. Ovo je ozbiljan problem i evo sa ovog mjesta poručujem i tražim i da Skupština USK-a održi što prije sjednicu i usvoji hitno kantonalni budžet jer se Bihać ne može sam nositi s tim problemom. Bez policije ne možemo. Znanje imamo, obučene ljude imamo i sada moramo svi zajedno da se odgovorno ponašamo i pratimo upute nadležnih“- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe