20.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

U ćelijama nema mjesta za lopove: Zbog prebukiranosti sarajevskog zatvora, prebačeni u KPZ Zenica

IZVORavaz.ba

Koristili merdevine

Općinski sud u Sarajevu Osmanoviću i Lizdeku odredio je jednomjesečni pritvor, potvrdio nam je Osmanovićev branilac, sarajevski advokat Mirza Kovač. Borisa Lizdeka zastupao je advokat Aleksandar Remić.

Dvojac je 13. avgusta ove godine u pet sati ujutro provalio u kuću vlasništvo V. B. i N. P. u Novopazarskoj ulici. Uz pomoć drvenih merdevina popeli su se do prozora toaleta kroz koji su ušli u unutrašnjost. U kući su u stanu V. B. pronašli zlatnu ogrlicu i zlatni ženski sat, koje su namjeravali ukrasti.

Sve priznali

U tome su ih omeli policajci koji su brzo stigli do kuće na poziv građana koji su primijetili provalnike. Osmanović je odmah uhvaćen, a Lizdek je pokušao pobjeći.

Nakon što je čuo da je došla policija, Lizdek je provalio u stan N. P. te pobacao ukradene stvari, šrafciger i fantomku. Policija ga je pronašla kako se krije na tavanu. Kako su uhvaćeni na djelu, obojica su prilikom saslušanja sve priznala.

Advokat Mirza Kovač potvrdio nam je da su Osmanović i Lizdek prevezeni u pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda u Zenici, jer u sarajevskom zatvoru nema više mjesta.

Krali radi kupovine droge

U zahtjevu za određivanje pritvora naznačeno je da su obojica konzumenti opojnih droga, te da krađama pribavljaju novac za kupovinu narkotika.

Zbog toga je, prema mišljenju tužioca, između ostalog, postojala opasnost od ponavljanja krivičnog djela.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe