12.6 C
Bihać
Petak, 20 Maja, 2022

U Cazinu zabilježeno nasilje u porodici, dva slijetanja s kolovoza

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija u protekla 24 sata.

Krivično djelo “nasilje u porodici” dogodilo se na Ostrošcu, mjesto Kuduzovići, dok je javni red i mir remećen svađom, vikom, galamom i drskim ponašanjem u TC “Belamionix” od strane jednog lica. Na Trgu prvog predsjednika Predsjedništva BiH, Alije Izetbegovića evidentirano je “učestvovanje u tuči” od strane dva lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2, mjesto Ostrožac, došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza, prilikom čega je suvozač lakše povrijeđen. Na lokalnom putu u Osretku također je zabilježeno slijetanje 1 m/v s kolovoza, ovaj put bez povrijeđenih.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 61 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima narednih dana doći do prekida u isporuci električne energije na području grada Cazin prema slijedećem rasporedu:

Dana od 31.08. do 04.09.2020. godine

– od 08:00 do 17:00 sati za trafopodručje: Liskovac 5,

Dana  31.08.2020. godine

– od 09:00 do 15:00 sati za trafopodručje: Muranovići,

Dana 01.09.2020. godine

– od 09:00 do 15:00 sati za trafopodručje: Kovačevići 1,

Dana od 02.09. do 03.09.2020. godine

– od 09:00 do 15:00 sati za trafopodručje: Hadžin potok.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, brojne su dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) saobraćaj se obustavlja u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se