11.6 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

U Cazinu zabilježena saobraćajna nesreća, prosjačenja, galama, drsko ponašanja

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije u protekla 24 sata – tri remećenja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda.

Dva prošjačenja u ulicama Trg Zlatnih ljiljana i Ulica žrtava domovinskog rata. U ulici Murata Tatarevića je zabilježena galama, vika naročito drsko ponašanje.

Kad je u pitanju sigurnost u saobraćaju na lokalnom putu Kapići 1 m/v prilikom sudara nije bilo povrijeđenih lica, zabilježena je materijalna šteta.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju, na području Tržačkih Raštela zabilježen je požar na vikendici.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 62 pacijenata dok je sanitet korišten pet puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a,jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Zbog izvođenja radova na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (kod mjesta Bjelajce) do kraja mjeseca obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Danas u vremenu od 16 do 17 sati, zbog minerskih radova, može doći do kraće obustave saobraćaja (10-15 minuta) kod mjesta Broćanac, na putu Hutovo-Neum.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu(R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar (Vrapčići), Brčko-Bijeljina, Livno-Kamensko, Podnovlje-Modriča, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava (Konjic-Jablanica) u noćnim satima (23h-05h) vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe