14.8 C
Bihać
Utorak, 17 Maja, 2022

U Cazinu zabilježena neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija u protekla 24 sata.

U Liskovcu je otkrivena neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga od strane jednog lica. U prostorijama Gradske uprave došlo je do izazivanja osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo, dok je u Gornjoj Barskoj došlo do svađe, vike, galame i fizičkog napada jednog lica prema drugom.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2, mjesto Mala Lisa, došlo je do slijetanja teretnog m/v s kolovoza prilikom kojeg niko nije povrijeđen. Na lokalnom putu Džakulići – Stijena evidentiran je sudar između 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 42 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima narednih dana doći do prekida u isporuci električne energije na području grada Cazin prema slijedećem rasporedu:

Dana od 01.09. do 04.09.2020. godine

– od 08:00 do 17:00 sati za trafopodručje: Liskovac 5,

Dana 01.09.2020. godine

– od 09:00 do 15:00 sati za trafopodručje: Kovačevići 1,

Dana od 02.09. do 03.09.2020. godine

– od 09:00 do 15:00 sati za trafopodručje: Hadžin potok.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog kiše koja je padala tokom noći, kolovoz je mokar ili vlažan, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo i na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) saobraćaj se obustavlja u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog završnih radova u tunelu Vranduk (Zenica-Nemila) večeras će se u vremenu od 21 sati do 00:30 sati vozila propuštati naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će u vremenu od 10 do 14:30 sati dolaziti do povremenih kraćih obustava saobraćaja na putnom pravcu Jahorina-Pale-Sumbulovac-Podromanija-Rogatica-Višegrad-GP Vardište.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

Početak je nove školske godine, pa iako će zbog pandemije manji broj djece krenuti put škola, mi apelujemo i na njih i na vozače da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise, posebno u blizini škola.

Izvor:  cazin.net
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se