19.2 C
Bihać
Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022

U Cazinu zabilježena jedna saobraćajna nesreća i tri remećenja javnog reda i mira

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8°C, dok je vodostaj Mutnice 90,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata. Kada je u pitanju javni red i mir, remećen je u Glogovcu izazivanjem osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo, zatim u Ćehićima naročito drskim ponašanjem i uznemiravanjem građana te u Prošićima od strane vlasnika domaćih životinja koje nanose štetu na tuđem posjedu.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Rujnici je oko 15:35 sati došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo 1 m/v. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 46 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu: dana 23. i 24.04.2021. godine od 08:00 do 16:00 sati trafo-područje Šturlićka Platnica 4 – Džehverovići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu BiH saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na autoputu A-1 u blizini naplatnog mjesta Sarajevo sjever, zbog neophodnih radova danas se saobraćaj preusmjerava iz preticajne u voznu traku u oba smjera.

Zbog održavanja Međunarodne biciklističke trke, danas od 13:30 do 15 sati, na dionici granica BiH/Srbija (Pavlovića most)-Bijeljina, doći će do etapnih obustava saobraćaja u smjeru kretanja učesnika trke.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima Doboj-Tuzla (dionici Stjepan Polje-Orahovica) i Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), kao i na regionalnom putu Zenica-Vjetrenice (lokacija Čajdraš), na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a moguće su i kraće obustave.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se