16.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

U Cazinu zabilježen slučaj izvanbračne zajednice, nedozvoljeno držanje oružja, remećenje javnog reda i mira

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije u protekla 24 sata – dva krivična djela i jedno remećenje javnog reda i mira.

U Tržačkoj Platnici došlo je do izvanbračne zajednice sa mlađim maloljetnikom, dok je u Čohodarima, Stijena, otkriveno nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava.

Javni red i mir remećen je u jednom ugostiteljskom objektu u Kovačevićima tučom i naročito drskim ponašanjem.

Cazinski vatrogasci imali su više intervencija u protekla 24 sata. Osim gašenja požara šume u Pećigradu, u poslijepodnevnim satima zbog obilne kiše koja je dovela do poplava širom grada pripadnici Vatrogasne jedinice Cazin imali su desetinu poziva i tehničkih intervencija/izlazaka na teren (ispumpavanje vode iz objekata i sl.).

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne dana 20. i 21.08.2020. godine od 08:00 do 12:00 sati za trafopodručje LOVERSAN.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog nestabilne vremenske situacije i lokalnih padavina upozoravamo na mjestimično vlažan kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Posebno izdvajamo dionicu magistralnog puta Jablanica-Mostar, gdje su poslije mosta Begića i Begovića u posljednje vrijeme učestali odroni.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Zbog izvođenja radova na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (kod mjesta Bjelajce) do kraja mjeseca obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava (Konjic-Jablanica) u noćnim satima (23h-05h) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na GP Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulaz u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša od ranije je zatvoren zbog radova.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe