17.8 C
Bihać
Subota, 1 Oktobra, 2022

U Cazinu ponovo krivično djelo “izvanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom”- gdje smo kao društvo ‘zakazali’?

Prema redovnom izvještaju u zadnja 24 sata, Policijska stanica Cazin je imala sedam intervencija: jedno krivično djelo, četiri remećenja javnog reda i dvije saobraćajne nezgode.

Krivično djelo “izvanbračna zajednica s mlađim maloljetnikom” prijavljeno je u Ljubijankićima. Javni red i mir remećen je u Ulici Murata Tatarevića drskim ponašanjem, naročito drskim ponašanjem u Stijeni, drskim ponašanjem i fizičkim napadom u Donjoj Koprivni te drskim ponašanjem u Liskovcu.

Ovdje se posebno zadržavamo na krivičnom djelu “izvanbračna zajednica sa mladjim maloljetnikom”. Nažalost, ovo nije jedini slučaj u posljednje vrijeme ovoga krivičnog djela na našim prostorima. Nedavno su bili slični primjeri na Japića brdu, Podgredini…

Gdje smo kao zajednica i društvo ‘zakazali’? Gdje smo propustili reagovati i raditi sa mladima, ali i starijima da bi shvatili da su ovakve situacije društveno neprihvatljive i dugoročno štetne po našu zajednicu i državu? Imamo li u školama, vjerskim zajednicama, kulturnim i državnim institucijama dovoljno tema i brige za našu djecu i omladinu, koja će im ovakve slučajeve udaljiti od njih i učiniti ih nepoželjnim i neprihvatljivim?

Pitanja su ovo na koja moramo svi zajedno zahtijevati, ali i tražiti odgovor.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se