3.3 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

U Cazinu došlo do nasilja u porodici i jedne saobraćajne nezgode

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6°C.

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije: jedno krivično djelo “nasilje u porodici” u Tržačkoj Platnici, a kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2, naselje Pećigrad, došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza, prilikom kojeg niko nije povrijeđen, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 37 pacijenata dok sanitet nije korišten.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu: dana 10. i 11.02.2021. godine u vremenskom periodu 09:00-16:00 sati za naselja Gornja Koprivna, Ponjevići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz Bosnu, Vrbas i Drinu, te ponegdje u višim predjelima (Makljen). Na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i na širem području Livna, Kupresa i Tomislavgrada, skrećemo pažnju na jak vjetar. Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su pripremni radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje. U narednim danima na ovoj dionici doći će do izmjene u režimu saobraćaja. U vremenu od 04:30 do 23 sata kroz tunel će se saobraćati jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima, dok će od 23 do 04:30 sati saobraćaj u tunelu biti obustavljen.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe