10.8 C
Bihać
Petak, 7 Oktobra, 2022

U Bužimu potpisani ugovori za modernizaciju dva puta

Danas su u općini Bužim potpisana dva nova ugovora o rekonstrukciji i modernizaciji nekategorisanih puteva u dvije Mjesne zajednice. Općinski načelnik Mersudin Nanić i predstavnica firme d.o.o „KOV-GRAD“ Bužim potpisali su danas dva ugovora za izvođenje radova u MZ Konjodor i MZ Lubarda.

U MZ Konjodor, a prema potpisanom ugovoru, izvršiće se rekonstrukcija i modernizacija nekategorisanog putnog pravca Konjodor-Tromeđa ukupne vrijednosti 89.524,00 KM i u MZ Lubarda sanacija i modernizacija raskrsnice Eminići-Abdići vrijednosti 30.773,59 KM.

„Radovi na ovim projektima zavisiće od vremenskih prilika ali ja vjerujem da će biti završeni u što kraćem roku. Završetkom ovih projekata značajno će se poboljšati uslovi života u ovim dijelovima naše općine. U općini Bužim trenutno se radi na nekoliko projekata putne komunikacije i ubrzo će u skoro svim zaseocima u mjesnim zajednicama na području cijele Općine završiti započeti projekti, a već uveliko radimo na pripremi sličnih projekata za narednu građevinsku sezonu“,- istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić nakon potpisivanja ugovora.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se