U Budžetu ZZO 900.000 KM za novu zgradu, 100. 000 za komisiju, 300. 000 za održavanje softvera i nabavku računara

PIŠE: KRAJINA.BA

Danas bi Skupština Unsko-sanskog kantona trebala usvojiti Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja i napokon otkočiti finansijsku blokadu, te bi eventualno sutra mogla biti i isplaćena plaća za radnike u zdravstvu.

Isti finansijski plan je  uvjetovan sa nekoliko zastupnika čije želje će danas biti realizirane, te će Unsko-sanski kanton dobiti novu Vladu, tj. rekonstruisanu sa novih 5 ministara.

Jutros se oglasio i ministar Kadirić na svom facebook profilu, čiji jedan dio prenosimo:

Iako je stanje u zdravstvu možda i najgore u posljednih nekoliko godina, počev od pandemije Covida19, migranata s kojima se zdravstveni sistem svakodnevno bori, te i posljednjeg potresa koji je zgradu Doma zdravlja Bihaća učinio neupotrebljivom.

Međutim, to ne smeta Zavod zdravstvenog osiguranja USK da on sebi izgradi novu zgradu u vrijednosti 900. 000 KM, da finansira upravni odbor sa skoro 50.000, da finansira svoju komisiju sa skoro 100. 000 KM itd.

Za nabavku računara planirano je utrošiti 100. 000 KM, a za održavanje softvera i licenci nevjerovatnih cca 300. 000 KM.

Bitno je napomenuti i činjenicu da je najniža plata sa visokom školom u Zavodu zdravstvenog osiguranja USK cca 2000 KM.

Sada ćemo naše ljute Krajišnike pozvati da i dalje pretrage koje ne mogu raditi u našim zdravstvenim ustanovama i dalje rade u privatnim, a također ih pozivamo da na vrijeme plate premiju, kako se ne bi doveli u situaciju da ne mogu koristiti usluge Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Naše ljekare i medicinsko osoblje pozivamo da budu strpljivi, IOM će nam se smilovati i donirati zasigurno još koji kontejner.

Privatni  Skupštinski zastupnici u Krajini uspjeli su u svojim namjerama.

I za kraj, jedna čuvena replika Pavla Vujisića u filmu Emira Kusturice „Otac na službenom putu“ koja kaže: „Drugi j**, a ti se Muzafere kupaj“. Baš ta replika oslikava podređeni položaj običnog čovjeka, uskraćenog za podjelu društvenih dobara u raspadajućem društvu kakvo je naše.

Nastaviće se…

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe