17.5 C
Bihać
Četvrtak, 26 Maja, 2022

U Bihaću tokom noći zabilježeno pet požara na različitim lokacijama

Vatrogasci u Bihaću sinoć su imali pune ruke posla s obzirom na to da je na ovom području tokom noći zabilježeno pet požara na različitim lokacijama.

IZVORklix.ba

Kako je za ovaj portal potvrdio glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić, po jedan požar bio je u mjestima Hatinac, Plandišće i Luke, a dva su bila u Harmanima.

“U Hatincu je izgorio automobil, u mjestu Plandišće također je požar prijavljen u jednoj kući nepoznatog vlasnika u kojoj su često boravili migranti, ali ne vjerujem da su oni odgovorni za ove požare, jer se ovdje pojavljuje neki drugi obrazac, ovoliki broj požara je baš simptomatičan slučaj. Ispred dvije zgrade na različitim lokacijama u naselju Harmani u centru Bihaća izgorjela su iscijepana drva koja su ljudi pripremili za ogrjev. Jutros je oko 4:30 sati prijavljen požar u jednoj kući u Lukama u ulici Mustafe Omerovića, uviđaj je još u toku”, pojasnio je Šiljdedić.

Šiljdedić je naveo da su svi požari ugašeni, vatrogasci su na vrijeme intervenisali tako da nije pričinjena ogromna materijalna šteta.

“Požar u naselju Plandišće je bio u napuštenoj kući i u ranijem periodu su u njoj boravili migranti, međutim, ne znam sa sigurnošću da li su oni u njoj i sinoć bili i da li uopće imaju vezu s tim požarima. Također, još nemamo tačne informacije o tome da li ima povrijeđenih, jer su uviđaji u toku”, dodao je Šiljdedić.

Podsjećamo, jučer je tokom dana također u Lukama izbio požar na porodičnoj kući. Međutim, kako je dodao Šiljdedić, pet požara tokom noći na području Bihaća dovodi ovaj slučaj u jednu sasvim drugu dimenziju.

“Imali smo jučer slučaj da su migranti boravili u toj kući u Lukama, jer rade to s vremena na vrijeme, ali ne vjerujem da su oni odgovorni za svih pet požara tokom noći. Uglavnom, istraga je u toku pa ćemo na kraju utvrditi uzrok požara i imati više detalja”, zaključio je Šiljdedić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se