5.1 C
Bihać
Nedjelja, 4 Decembra, 2022

U Bihaću se do sad devet osoba oporavilo od korona virusa

Nažalost, na području grada Bihaća do sada su evidentirana tri smrtna slučaja, istovremeno devet osoba je ozdravilo od koronavirusa.

Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 28 osoba, a sa područja Grada Bihaća u karanteni u Cazinu nalazi se 21 osoba.

Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo riješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirano je 729 osoba.

Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta.

Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 475 redovnih intervencija i pregleda. Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer su poslali 12 uzoraka u Sarajevo na testiranje. Ispred ZU Doma zdravlja u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu.

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirano je 7 narušavanja javnog reda i mira i niti jedna saobraćajne nesreće. Vatrogasna jedinica Bihać nije imala intervencije.

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19. Istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći, te vršili podjelu toplih obroka koji su pripremljeni u javnim kuhinjama i Crvenom križu Bihaća.

Tokom jučerašnjeg dana volonteri Crvenog križa Bihaća i javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 469 topla obroka za socijalno ugrožene građane, a evidentirano je i 18 dobrovoljnih darivalaca krvi.

U gradu Bihaću postavljena su i u funkciji 3 dezinfekciona tunela i to na lokacijama centar grada, Ozimice I i ZU Dom zdravlja Bihać.

JP Veterinarska stanica d.o.o. Bihać vršila je dezinfekciju objekata na području grada Bihaća: zgrada Gradske uprave, dom Vatrogasne jedinice, Kantonalni sud, Opštinski sud, Kuće SPŽZ na Kamenici, Kantonalno tužilaštvo, ulicu Hasana Kijafe Pruščaka i javne površine uz objekte u pomenutoj ulici, ulicu Mehmed paše Sokolovića te javne površine uz objekte u pomenutoj ulici, ulicuMurat bega Ibrahimpašića te javne površine uz objekte u pomenutoj ulici, mostovi (gradski most, pasarela, mostovi na gradskoj otoci, most u gradskom parku i most na Ozimicama 1), prevozna srestva (vozila za dostavu, kamioni, kombi vozila), dječija igrališta na području grada, gradska otoka, gelenderi, gradski park, Trg Maršala Tita, šetnica uz Unu, kanadski park, dom kulture, park u Midžić mahali, Žegarska aleja i Borići, poslovni objekti u ulici Husrefa Redžića, KIB banka, Vakufska banka, kancelarije IOM-a, ulaz zgrade na Ozimicama II B2 D4.

Vatrogasna jedinica Bihać vršila je dezinfekciju ulica na području grada Bihaća: Plandišće, Meše Selimovića, Umihane Čuvidine, Hatinačkih branilaca, Bakšaiš, Bakšaiškog odreda, Bosne Srebrene, do kraljskog mosta, Edhema Mulabdića i Sadik ef Ribić.

JKP „Komrad“ d.o.o. je vršio sapiranje ulica u MZ Veliki Lug.

ZU „Dom zdravlja“ Bihać je radila dezinfekciju a kako slijedi: Izolatorij DZ Bihać, COVID 19 ambulanta, vozilo za COVID 19 ambulantu

Pojačana je dezinfekcija objekata kolektivnog stanovanja: “GTO“d.o.o.-20 zgrada, JU “Stanouprava“ – 22 zgrade

Vrši se redovan odvoz smeća. Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe