U Bihaću potpisan ugovor vrijedan 2.214.508 miliona KM: Sanacija i rekonstrukcija dvorane Luke

Ugovor vrijedan 2.214.508 miliona KM danas su potpisali Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i predstavnici izvođača, konzorcij “D- L” , te predstavnici nadzornog organa na ovom projektu.

“Ovo je za mene jedan od sretnijih dana u mome mandatu jer počinjemo sa realizacijom projekta koji će značiti novih zamah za naše sportiste i sve rekreativce u Bihaću. Dvorana koja je napravljena prije 35 godina evo dočekala je svoju obnovu zahvaljujući kojoj ćemo dobiti nove kvadrate korisnog prostora za vrhunski sport. Sredstva koja smo osigurali uz podršku većine u GV Bihać su operativna i zahvaljujući dobroj ponudi mi ćemo od ostatka novca predivđenog za sanaciju realizirati i projekat postavljanja terena sa umjetnom travom na stadionu NK Jedinstva” – kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Podršku projektu već ranije je dalo Gradskog vijeće Bihaća, a prema riječima Asmira Budimlića, dopredsjedavajućeg GV Bihać, bihaćki sportisti će dobiti nove i savremeno uređene prostore za rad, što će, dodaje, značiti i nove mogućnosti za razvoj sportskih kolektiva u našem gradu. Sličnog razmišljanja je i Saša Smiljanić, predsjednik Sportskog saveza Bihaća, koji je na današnjem potpisivanju ugovora istakao da sportisti u Bihaću sa nestrpljenjem očekuju sanaciju dvorane Luke i nove prostore za rad koji će omogućiti bolje uslove i više termina za treniranje.

“U našoj dvorani svoje treninge i takmičenja tokom godine obavlja preko 90 sportskih i kulturno-umjetničkih klubova i to govori koliki je značaj rekonstrukcije dvorane. Njome ćemo osigurati bolje uslove, ali ćemo omogućiti da u našoj dvorani održavamo takmičenja na evropskom i svijetskom nivou. Mijenjati ćemo postojeće krovište, izvršiti rekonstrukciju postojećih svlačionica u donjem dijelu, nadograditi ćemo novih 420 mjesta na tribinama, te dograditi 8 novih svlačionica i 900 m2 prostora za treniranje brojnih sportskih kolektiva” – kazao je Ermin Lipović, direktor JU za sport, odmor i rekreaciju, dodavši da će se znatno poboljšati uslovi korištenja dvoranskih prostora, smanjiti materijalni troškovi održavanja, povećati energetska efikasnost, kao i prostor za treninge sportskih klubova i rekreaciju građana.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]