U BiH 93 novozaražena u posljednja 24 sata

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona

U BiH je u posljednja 24 sata registrovane čak 93 osobe zaražene koronavirusom, saopćile su entitetske zdravstvene institucije.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (danas do 12 sati), u Federaciji BiH testirana su 543 uzorka, od kojih su 33 pozitivna na COVID-19. Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom (17), Unsko-Sanskom (1) i Kantonu Sarajevo (15).

Ranije je saopćeno da je u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 376 laboratorijskih uzoraka, a novi virus SARS-CoV-2 potvrđen je kod 60 osoba.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi sa više udruženih oboljenja iz Teslića.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]