U Berkovićima oduzeto 6.460 paklica cigareta

IZVORavaz.ba

Policijski službenici Policijske stanice Berkovići su od M.S. iz Bileće oduzeli 6.460 paklica cigareta različitih marki.

Prema riječima Jovane Cvijetić portparola PU Trebinje, policijski službenici Policijske stanice Berkovići su zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Bileća postupali po operativnom planu na otkrivanju i dokumentovanju krivičnog djela nedozVoljena trgovina.

– Policijski službenici su radeći na provjeravanju operativnih saznanja da se lice inicijala M.S. bavi nedozvoljenom trgovinom akcizne robe, zaustavili putnički automobil marke „Passat III“ u kome je pronađeno 6.460 paklica cigareta različitih marki. Nakon kompletiranja predmeta protiv M.S. Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena trgovina – izjavila je Cvijetić.

Cvijetić je podsjetila da je PU Trebinje za 11 mjeseci 2020. godine, evidentirala tri krivična djela „Nedozvoljena trgovina“ u kojima je oduzeto 69.810 paklica cigareta različitih marki.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe