14.5 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Tvrdio da je zaražen koronavirusom i sve snimao: Kažnjen sa 200 maraka

IZVORavaz.ba

Omer Šišić iz Zenice kažnjen je sa 200 KM, jer je na društvenoj mreži Facebook objavio razgovor s radnicom Doma zdravlja Zenica, od koje je tražio da bude testiran na koronavirus, ali mu je rečeno da testova nema i da to nije moguće učiniti.

Strahuje za zdravlje ukućana
Snimak razgovora Šišića sa zaposlenicom zeničkog Doma zdravlja, na kojem Zeničanin upozorava da je došao iz Njemačke, da se ne osjeća dobro, da ima simptome te da strahuje za svoje i zdravlje ukućana, ubrzo se proširio društvenim mrežama.

Ogorčen činjenicom da mu je rečeno kako ne može biti testiran na koronavirus, odlučio je sve obznaniti na internetu da bi mu dan poslije stigao prekršajni nalog.

– Imenovani je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem na način da je telefonski razgovor s radnikom JU Dom zdravlja snimao te proširio društvenim mrežama i na taj način izazvao uznemirenost i negodovanje građana – navodi se u obrazloženju prekršajnog naloga.

Poslani na adresu
Povodom prekršajnog naloga oglasio se i Šišić.

– Kazna zato što sam rekao istinu i objavio da ne mogu dobiti test. Policiji svaka čast, poslani na adresu da obave što moraju, a ovi iz Doma zdravlja neka im bude na čast – objavio je Šišić na svom Facebooku.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe