21 C
Bihać
Srijeda, 18 Maja, 2022

Tužilaštvo prikazalo fotografije na kojima se vidi kupoprodaja droge

Kako je u sudnici pojasnila tužilac Slavica Matijaš, fotografijama dokazuju navode iz optužnice da su se optuženi sastajali i dogovarali prodaju narkotika s prikrivenim istražiocima, a na fotografijama se vide optuženi, zaštićeni svjedok te nepoznata osoba. Pojasnila je da je zaštićeni svjedok prikriveni istažilac, a da je nepoznata osoba informant policije.

Prikazivanjem fotografija Tužilaštvo je završilo izvođenje planiranih dokaza po optužnici. Željko Višić i Duško Tomić, branioci optuženih, prigovorili su da se na fotografijama ne zna ko je zaštićeni svjedok, a ko informant.

Barišica i Bendra pali su u akciji “Pliva” realizovanoj u Šipovu.

Optuženi su da su zajedno sa još dvojicom saučesnika od 5. do 7. septembra 2019. godine na području Šipova dogovorili i prodali 5.414 grama marihuane prikrivenim istražiocima.

U ovom slučaju Nihad Omanović (47) iz Bugojna osuđen je na pet godina, a Emir Korda (46) iz Livna na tri i po godine zatvora i obojica su priznali krivicu.

Barišica optužnica tereti da je neovlašteno posredovao u prodaji marihuane, a Omanovića, Kordu i Bendru da su dogovarali i prodali drogu prikrivenim istražiocima.

Omanovića, Kordu i Bendru terete da su narkotike dovezli sitroenom C4 u blizinu restorana “Ladna voda” u Šipovu.

Izvor: avaz.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se