15 C
Bihać
Petak, 1 Decembra, 2023

Turistička zajednica grada Bihaća na regionalnim i svjetskim sajmovima

Cilj je međunarodna prezentacija prirodnih potencijala Nacionalnog parka Una, grada Bihaća, kao i brojnih kulturnih, zabavnih i sportsko-turističkih manifestacija.

Sajmovi u Zagrebu i Beogradu su nam interesantni, s obzirom da nam najveći broj turista dolazi iz regiona, dok ćemo se u Berlinu predstaviti zajedno s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo. Za nas je to posebno značajno, ne samo zato što nemamo sredstava da se sami predstavljamo na jednom od najvećih svjetskih sajmova, nego i zbog prepoznatljivosti našeg glavnog grada. Jednostavno, izvanredna prilika za nastavak aktivnosti oko brendiranja grada Bihaća – kaže direktor Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić.
Na sajmovima će između ostalog biti predstavljene i novoizrađene turističke brošure, ali i prošlosezonski video materijal.

Upravo izlaze tri nova džepna vodiča – brošure, s potpuno novim fotografijama i tekstovima. Tu smo predstavili sve najatraktivnije destinacije, kao i najposjećenije manifestacije, odnosno kulturno zabavna dešavanja. Napravili smo i nešto zaista autentično, mapni vodič – kako biciklom ili pješice upoznati Bihać u roku od dva sata. Nastojimo unaprijediti postojeće sadržaje i aktivnosti, ali i modernizovati svaki vid naše ponude – dodao je Amidžić.
Posebno je istaknuta važnost donošenja novog zakona o turizmu, koji bi napokon omogućio prihode od boravišnih taksi, te posjedovanje turističke statistike.

Naš cilj je upravo ta mogućnost uprihodovanja vlastitih sredstava, a ne da budemo striktno ovisni u gradskom budžetu. Novi zakon bi nam to omogućio, te bismo na taj način bili u prilici značajno unaprijediti turističku ponudu ovog dijela Bosne i Hercegovine – kazao je direktor Gradske turističke zajednice, javlja Fena.
Turistička zajednica Grada Bihaća uskoro bi trebala preuzeti upraviteljstvo nad starim gradom Sokolac. Najavljeno je i mapiranje svih rekreativno-biciklističkih staza, ali i uklanjanje, odnosno ublažavanje efekata starenja određenih turističkih destinacija u samom gradu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe