18.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Trifunović pjevao četničku pjesmu sa srbijanskom ljevicom pa tvrdio da se šali

IZVORklix.ba

Na videosnimku se vidi nekoliko ljudi koji se vesele u kafani uz četničku pjesmu “Nad Kraljevom živa vatra seva”, a zajedno s njima pjeva i Trifunović koji ide od jednog do drugog kako bi “publici” dao do znanja da je u pitanju srbijanska ljevica.

Prvoj osobi se obraća sa “Kapetane, šta kažete, vi ste ljevičarska partija”, dok drugoj osobi, nakon što mu potvrdi da pripada ljevici, Trifunović kaže “Dobro je znati”.

On je za mišljenje pitao i političku aktivistkinju Srbijanku Turajlić koja je potvrdila da je njen stric “bio sa Dražom” misleći na to da je bio četnik te da joj se dopada i atmosfera i muzika.

Nakon toga Trifunović zajedno s njima pjeva pjesmu, a na kraju se obraća lideru Dveri Bošku Obradoviću poručivši mu da ga voli. Ovakva izjava je posebno problematična s obzirom na to da je Obradović desni ekstremista, radikal koji je više puta javno kazao da se u Srebrenici nije desio genocid.

Brojne javne ličnosti su na Twitteru i u medijima osudile Trifunovićevo ponašanje. Lider Građanskog demokratskog foruma Aleksandar Olenik je na Twitteru objavio video koji je Trifunović obrisao i napisao “Poslije političke glume dođe red i za istinu”.

Predsjednik Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović je glumčevo ponašanje ocijenio sramotom izborne kampanje te se zbog neugodnosti izvinio porodicama žrtava četničkog terora u Srbiji, ali “još više u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj”.

Trifunović je nakon brojnih napada objavio tweet u kojem je napisao “Bio sam narkoman, homoseksualac, propali glumac, sada sam četnik. Idemo dalje”.

Mnogi korisnici ove društvene mreže su mu poručili da srbovanje i ovakvo ponašanje nije za šalu, a bilo je i onih koji su stali na njegovu stranu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe