13.1 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Tri pripadnika OSBiH zaražena koronavirusom, jedan smješten u SKB Mostar

Riječ je o pripadniku OS BiH koji živi u Livnu, a čije mjesto službe je Banja Luka. On je do 27.marta radio u mjestu službe, nakon čega je bio upućen da radi od kuće.

U jutarnjim satima 3. aprila, javio se u Dom zdravlja u Livnu zbog disajnih problema. Urađen mu je test, a uzeti uzorci su upućeni u Mostar na analizu. U popodnevnim satima i sam pacijent je hospitaliziran u “COVID-bolnici” Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Rezultati analize su u jutarnjim satima 4.aprila potvrdili da je ovaj pripadnik OS BiH pozitivan na COVID-19.

U skladu s aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini, regiji i šire, Oružane snage BiH provode zaštitne i preventivne mjere koje se odnose na pojavu i širenje virusa COVID-19. S tim u vezi, izvršena je analiza svih lica koji su bili sa imenovanim u kontaktu i ona su upućena u izolaciju.

Inače, ovo je treći pripadnik koji je imao pozitivan test na COVID-19. Dana 3.aprila zabilježena su prva dva pozitivna slučaja zaraze u OS BiH. Oba pripadnika OS BiH su lakši slučajevi, nalaze se u samoizolaciji, kao i sva druga lica koja su s njima bila u kontaktu. U oba ova slučaja, do inficiranja je došlo od članova uže porodice, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe