3.4 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

TRENER Zbog kojeg košarka i dalje živi u Sanskom Mostu

Amir je trener mlađih sekekcija OKK „Sana“ sa kojima redovno održava treninge i uspješno se takmiči u Ligi mladih USK.

Ovaj uzorni sportista je i dobitnik brojnih priznanja kako u igračkoj, tako i u trenerskoj karijeri.

Amir Pašalić je rođen 28. augusta 1985. godine u Sanskom Mostu i od svoje 5 godine igra nogomet, ali sa 12 godina počinje trenirati košarku.
Već sa 16 godina postaje najmlađi igrač OKK „Sane“ u vrijeme kada se klub takmičio u Premijer ligi BiH.

U rodnom gradu se zadržao do završetka srednje škole nakon čega dolazi ponuda iz tuzlanske „Slobode“ koju prihvata i nastavlja karijeru u ovom velikom klubu, tada članu Premijer lige BiH. Nažalost, odigrao je samo dvije sezone jer je došlo do neugodne povrede koljena na prijateljskoj utakmici u Srebreniku.

Oporavak je trajao punih 6 mjeseci, nakon čega odlazi na posudbu u KK „Student“ iz Tuzle, tada člana A2 lige BiH.

Paralelno uz igranje košarke u Tuzli bio i redovan student na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport na kojem je diplomirao 2010. godine.

Po završetku studija vraća se u rodni grad i počinje ponovo igrati za sanski košarkaški klub. Sa seniorskom ekipom je 2012. godine izborio plasnam u 1/8 finala kupa BiH u kojem su se sastali sa ekipom „Igokee“.

Trenutno, osim trenerskog posla, član je Upravnog odbora sportskog savez Sanski Most , član skupštine Sportskog saveza USK i član upravnog odbora Košarkaškog saveza USK.

U svojoj karijeri dobitnik je brojnih prizanja, a 2004. godine je proglašen kao najperspektivniji sportista USKa, te dva puta bio kandidovan za najuspješnijeg sportistu Sanskog Mosta.

Pašalić je 2017. godine sa pionirima OKK „Sane“ osvojio šamionsku titulu Lige mladih USK i plasman među 10 najboljih ekipa u BiH.

On ističe, da su i pored uspjeha rezultati, barem za sada, u drugom planu jer je cilj da se mladi igrači što više takmiče i stiču nova iskustva kako bi se dobila jedna kvalitetna generacija koja će u narednim godinama dostojanstveno predstavljati svoj grad.

Bitno je da i pored problema sa igračkim kadrom u svim općinama USK, košarka ipak opstaje u Sanskom Mostu.

Izvor: inmedia.ba

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe