Tramp komentirao uspostavljanje aviolinije Beograd-Priština: Još jedna pobjeda

IZVORAvaz.ba

Srbija i Kosovo su sa aviokompanijom “Lufthansa” potpisali sporazum koji bi trebalo da omogući obnovu aviolinije Beograd – Priština poslije više od 20 godina.

Pismo o namjerama potpisano je jučer u američkoj ambasadi u Berlinu, u prisustvu ambasadora SAD i specijalnog izaslanika američkog predsjednika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela (Richard Grenell) i američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Roberta O'Brajena (O”Brian).

U ime Srbije pismo o namjerama je potpisao državni sekretar Ministarstva privrede Milun Trivunac, a sa kosovske strane generalni direktor Kosovske uprave civilnog zrakoplovstva Kosova Eset Beriša.

Povodom potpisivanja pisma o namjerama o obnovi aviolinije Beograd-Priština, oglasio se i američki predsjednik Donald Tramp (Trump).

– Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u ovoj generaciji bit će uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobjeda – zahvaljujući ambasadorima Robertu O'Brajenu i Ričardu Grenelu – napisao je Tramp na Twitteru.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe