15.1 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Tragična smrt fudbalera potresla je Englesku: Bio je nevjerovatan čovjek…

Ikona ekipe Cardiffa jučer je preminuo u bolnici u 35. godini nakon što se danima borio za život, no na kraju ga ljekari nažalost nisu mogli spasiti.

Whittingham je 7. marta doživio nesreću. Dok je u jednom pabu gledao ragbi meč, pao je niz stepenice i doživio je teške povrede glave. Danima se borio za život, no povrede su jednostavno bile preteške i on je jučer preminuo.

Tragedija je još veća kada se zna da je njegova supruga Amanda trudna. Par je čekao svoje drugo dijete, a smrt bivšeg igrača šokirala je i menadžera Manchester Uniteda Olea Gunnara Solskjaera.

“Uživao sam raditi s njim u Cardiffu. Teško je povjerovati da ga više nema. Otišao je tako mlad. Bio je fantastičan čovjek i prekrasno ljudsko biće”, rekao je Solskjaer.

Policija je naravno istražila kompletan slučaj nesreće u pabu. Ispostavilo se da nema tragova nikakvog nasilja i da se radi o nesreći koja je na kraju koštala života ovog fantastičnog fudbalera.

Whitingham je većinu karijere proveo u Cardiffu za koji je nastupio više od 400 puta, a igrao je još za Aston Villu, Burnley, Derby i Blackburn.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe