6.5 C
Bihać
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Toma Zdravković dobio spomenik u Beogradu, nalazi se na jednoj od njegovih omiljenih lokacija

IZVORklix.ba

U Beogradu je danas u 12 sati otkriven spomenik u čast preminulom muzičaru Tomi Zdravkoviću.

U jednoj od najpoznatijih beogradskih ulica – Skadarliji sada je moguće posjetiti spomenik Tome Zdravkovića, koji je osim po tome što je bio pjevač narodne muzike, mnogima ostao u sjećanju kao boem koji je volio ovu čuvenu beogradsku ulicu.

Toma Zdravković je jedan od posljednjih nastupa održao baš u ovoj ulici, a spomenik se nalazi u blizini ugostiteljskog objekta “Dva jelena”.

Kćerka i udovica Tome Zdravkovića (Foto: Pixsell/A.H./ATAImages)

Kako prenosi nova.rs, spomenik je otkriven uz njegov veliki hit “Za Ljiljanu”, a njegova udovica Gordana nije mogla suzdržati emocije i suze. Uz nju je bila i njihova kćerka Žaklina koja je bila ponosna.

Osim njih, događaju su prisustvovali i druge poznate ličnosti, kao što je Dragan Kojić Keba, Branko Babović, Žika Šarenica, Mirko Kodić, Rasim Ljajić i drugi.

Preminuo je 30. septembra 1991. godine u Beogradu nakon duge i teške bolesti, a iza njega su ostali neki od najvećih hitova narodne muzike kao što su: “Svirajte noćas samo za nju”, “Tužno leto”, “Ej, Branka, Branka”, “Pesme moje”, “Danka”, “Dotak'o sam dno života”, “Kafana je moja sudbina” i i brojne druge.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe