18.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Teško stanje u Domu za stare: Preminula dva štićenika, više od polovine pozitivno na koronavirus

Dva štićenika Doma za stare i iznemogle osobe Goražde, koji su bili pozitivni na koronavirus, preminula su, potvrdio je direktor ustanove Anes Begović.

Radi se o osobama iz Goražda koje jesu bile pozitivne na koronu, ali su imale udružene hronične bolesti i bile su u teškom stanju. Ženska osoba, 85 godina starosti, već mjesec i po nije mogla da jede, na infuzijama je bila. Dedo koji je imao 90 godina također je imao više udruženih oboljenja. Oni nisu imali izražene simptome koronavirusa, jer svaki dan dolazi doktor koji pregleda oboljele i eventualno teže slučajeve šalje na daljnje pretrage ili izmještanje. Dakle, njihovo zdravstveno stanje bilo je jako loše i bez koronavirusa – kazao nam je Begović.

Niko od zaraženih nema izražene simptome korona virusa, blaži oblici mučnine i povišene temperature ublažavaju se terapijama, dodaje Begović, ali još nekoliko štićenika je, zbog starosti i drugih bolesti, lošeg zdravstvenog stanja.

Inače, više od polovine štićenika i dvoje uposlenih pozitivno je na koronavirus i izolirano od ostalih. Danas se očekuju rezultati testiranja za oko 18 korisnika i uposlenika.

– To ćemo znati večeras ili ujutro i onda ćemo imati konačnu sliku – kaže Begović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe