13.1 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Teška saobraćajna nezgoda u Bos. Petrovcu: Vozač preminuo na licu mjesta, suvozač sa teškim povredama u Kantonalnoj bolnici

Sinoć oko 23 sata na putu R-408 B Vrtoče – Kulen Vakuf, u mjestu Selište, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je G. M., rođen 1960. godine u Bosanskom Petrovcu, nastanjen Banja Luci, sa privatnim motornim vozilom marke WV POLO bh. registarskih oznaka sletio sa kolovoza i prevrnuo se na krov, te tom prilikom na licu mjesta smrtno stradao.

U nezgodi je učestvovao i suvozač, suvozač D.A. rođen 1991 godine u Bos.Petrovcu, nastanjen u mjestu Krnjeuša, a zbog zadobivenih povreda prevežen u KB Dr.I.Ljubijankić gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan na odjelu Neurokirurgija.

Uviđajne radnje izvršili su dežurni istražitelj i krim.tehničar OKP i utvrdili da je uzrok nezgode „Neprilagođena brzina uslovima i stanju puta“ od strane stradalog G. M., navode iz MUPUSK.

Pored nezgode u Bos. Petrovcu u toku protekla 24 sata, na području USK dogodile su se još dvije saobraćajne nezgode u Bihaću, u kojima je pričinjena materijalna šeta.

Foto: ilustracija.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe