21.9 C
Bihać
Petak, 19 Augusta, 2022

Tegeltija sa savjetnikom Angele Merkel. Najbolje privremeno rješenje za migrante je Bira

IZVORklix.ba

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa savjetnikom za vanjsku politiku kancelarke Angele Merkel Janom Hekerom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim temama u vezi sa migrantskom krizom u BiH, sa fokusom na iznalaženju najboljeg rješenja za smještaj migranata.

Sagovornici su zajednički ocijenili da se u ovom trenutku u cilju sprečavanja humanitarnih, epidemioloških i drugih posljedica, kao najbolje rješenje za smještaj migranata vidi otvaranje kampa “Bira” na period od četiri mjeseca, koliko je potrebno da se na lokaciji “Lipa“ napravi prihvatni centar za migrante, nakon čega bi kamp “Bira“ bio trajno zatvoren.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom sastanaka naglasio potrebu nastavka pregovora i saradnje sa vlastima Unsko-sanskog kantona oko iznalaženja najboljeg rješenja za smještaj migranata.

Ovom prilikom predsjedavajući Tegeltija zahvalio je kancelarki Angeli Merkel i Njemačkoj na pomoći koju pružaju BiH u naporima na iznalaženju rješavanja problema migrantske krize.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se