19.5 C
Bihać
Četvrtak, 6 Oktobra, 2022

Tako to rade ozbiljni Savezi: U roku 24 sata “Vatreni” promijenili bazu u Kataru

IZVORavaz.ba

Hrvatski nogometni savez iskoristio je mogućnost zamjene kampa svoje fudbalske selekcije tokom Svjetskog prvenstva u Kataru.

“Vatreni” će boraviti u hotelu Hilton Doha, zbog boljih uslova od onih koje su trebali dobiti u hotelu Dusit, što je potvrđeno i u HNS-u, prenosi Fena.

Do promjene je došlo nakon što je jedna od selekcija, koja se nije uspjela u martu plasirati na SP, izgubila pravo rezervacije hotela.

– Dusit je izvrstan hotel koji je zadovoljavao sve naše uslove, ali kada se ukazala prilika rezervisati ovaj kamp brzo smo reagovali, napravili inspekcijski posjet i brzo se sve dogovorili sa selektorom i kapitenom koji su podržali tu promjenu. Glavna prednost je trening centar koji je puno bliže hotelu i koji ima bolje uslove za igrače, a to nam je bio prioritet u izboru, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Zadovoljan promjenom je i hrvatski selektor Zlatko Dalić.

– Sjajno je Savez reagovao u manje od 24 sata, čim se ukazala ta šansa da uđemo u Hilton. Dusit je odličan hotel, ali ovdje imamo objektivno puno bolji trening centar, s kakvim smo se upoznali tokom ove akcije i koji će nam zaista osigurati savršene uvjete za rad. Prema tome, igračima će biti puno ugodnije kada mogu na svježem zraku popiti kavu i družiti se tokom dana, što je u klasičnim gradskim hotelima poput Dusita puno teže, kazao je Dalić.

HNS konačan ugovor o korištenju treba sklopiti do 30. aprila, do kad sve ekipe imaju pravo promjene baznog kampa.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se