Tajkun troši milione da ostane vječno mlad, zato uzima i krv svog 17-godišnjeg sina (FOTO)

EKSCENTRIČNI tehnološki mogul, multimilijunaš Bryan Johnson 45-godišnji je osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Kernel opsjednut idejom da može usporiti starenje.

Johnson je, naime, poznat po tome što stalno traži nove načine da se pomladi i uspori starenje, a njegova zadnja ideja kako to postići šokirala je mnoge jer je u nju Johnson uključio svog 17-godišnjeg sina Talmagea i 70-godišnjeg oca Richarda.

Riječ je o tzv. Projectu Blueprint, u kojem tajkun uzima krv svog sina tinejdžera, a svoju daje ocu, pa je obitelj nedavno posjetila kliniku u Dallasu, u kojoj su trojica muškaraca podvrgnuta transfuziji – mladiću je izvađena litra krvi te su iz nje pomoću stroja izdvojeni plazma, krvna zrnca i bijele krvne stanice, a onda ubrizgani ocu Bryanu. On je isto napravio za svog 70-godišnjeg oca, a mlađa bi im krv trebala pomoći da uspore proces starenja i poprave oštećene stanice.

Inače, Project Blueprint uključuje i pridržavanje strogih prehrambenih smjernica, strog raspored spavanja i tjelovježbe, česte liječničke preglede i pridržavanje savjeta 29-godišnjeg liječnika kojem tajkun navodno najviše vjeruje, a koji je medicinu završio neposredno prije pandemije.

Ideju o usporavanju procesa starenja sinovom plazmom Johnson je dobio iz studije koja je zasad napravljena samo na glodavcima, a sugerira da stariji miševi s mlađom krvlju i organima mogu doživjeti učinak obrnutog starenja. Prema većini znanstvenika, studije na glodavcima su nedovoljne, čak i kontroverzne, i ne pružaju dokaze da takva izmjena funkcionira i kod ljudi, a za Insider su rekli da bi ta praksa mogla imati opasne nuspojave, poput jake imunološke reakcije.

Za pomlađivanje godišnje izdvaja nekoliko milijuna dolara
Ovo nije prvi put da Johnson svojim revolucionarnim i neistraženim idejama protiv starenja puni svjetske naslovnice, no prvi je put u svoje teorije uključio i maloljetnog sina. Inače, Johnson se obogatio kao osnivač Braintreeja, tvrtke za web i mobilno plaćanje koja je kupila Venmo i kasnije je prodana PayPalu, a težak je više stotina milijuna dolara.

Zato mu nije problem za borbu s vremenom i pomlađivanje godišnje izdvojiti nekoliko milijuna dolara, a jedan je od predvodnika pokreta protiv starenja.

Ipak, ono što Johnsona izdvaja iz mase drugih bogatih i slavnih koji žele zauvijek ostati mladi jest to što se on na tom putu ne oslanja na skupocjene kozmetičke tretmane i zahvate, već se konzultira sa svojim timom od 30 liječnika i stručnjaka koji mu na dnevnoj bazi sugeriraju što da radi da bi opet imao tijelo tinejdžera i da mu svi organi u tijelu budu kao da mu je 18 godina, što je Johnsonu krajnji cilj.

Zbog toga svaki dan ide spavati u isto vrijeme, a dva sata prije nosi posebne naočale koje blokiraju plavu svjetlost. Budi se svako jutro u 5 sati pa 60 minuta vježba i izvede točno 25 vježbi. Nakon toga uzima desetak dodataka prehrani i zube ispire uljem čajevca, a slijedi i strogu vegansku dijetu koja mu nalaže da svaki dan pojede točno 1977 kalorija.

Na jelovniku mu se tako uglavnom nalaze proizvodi poput bademovog mlijeka, oraha, sjemenki lana, bobičastog voća i raznog mljevenog povrća, a osim stroge dijete, tajkun svakodnevno vadi krv i često odlazi na kolonoskopije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe