Svjetski dan turizma: USK postaje nezaobilazna destinacija mnogobrojnih turista

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. septembra. Njegovim obilježavanjem želi se podići svijest o socijalnoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrijednosti turizma i doprinosu koji taj sektor pruža.

Upravo je turizam i bio jedna od najpogođenih grana privrede u vrijeme pandemije koronavirusa, a ove godine, zahvaljujući povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, u ljetnom periodu bilježi blagi oporavak i rast.

Tako je Unsko-sanski kanton i grad Bihać, zahvaljujući novim sadržajima i turističkim ponudama, postao nezaobilazna destinacija mnogobrojnih turista.

Svoje zadovoljstvo ovom sezonom prenijela nam je Dženana Budimlić, vlasnica hotela u Bihaću, koja navodi da je ova sezona bila znatno lakša od brojnih prethodnih, te da su se ugostitelji uz puno truda i dobre volje uspjeli da se izbore i postanu prepoznatljivi sa svojom ponudom.

„Ljudi su prepoznali našu volju kada je turizam u pitanju konkretno grada Bihaća tako da se nadam da cemo nastaviti ulagati u turizam, širiti ovu priču i poboljšati uslugu kada je turizam u pitanju“, navodi za RTV USK Dženana Budimlić

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe