11 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Svjedok ubistva u Nedžarićima: Čuli smo glasove i krikove, pokušali smo pomoći

Buljubašić kaže da je pritekao u pomoć napadnutom Škrijelju, ali da je bilo kasno.

“Prvenstveno, nismo baš sve vidjeli ali smo bili u toku većinu događaja smo vidjeli. Bio sam u kafeteriji sa prijateljima. Prvo nas je zbunila trka ispred kafeterije. Izašao sam sa kolegom vani ispred, čuli smo glasove i krikove. Nakon što sam izašao ispred, vidio sam gospodina Škrijelja da teško hoda, tetura s noge na nogu. Vidio sam krv, vidio da krvari i teško hoda. Prišli smo do njega i pao je na trbuh”, kazao je i dodao:

“Pretpostavio sam da je mrtav, pokušali smo mu ja i kolega pomoći ali je bilo kasno. Vidjeli smo bodež slomljen, drška je bila na jednoj strani, oštrica na drugoj. Vidjeli smo da su rane duboke, pokušali smo da uradimo sve ali ništa nismo mogli. Došla je Hitna, mi smo se sklonili sa tog mjesta. Bili smo tu”.

Podsjetimo, jedna osoba smrtno je stradala u krugu Studentskog centra u Nedžarićima u Sarajevu, potvrđeno je za N1. Policija je dojavu zaprimila u 11:35, a u 11:45 su službenici Hitne pomoći konstatovali smrt.

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo medijima je kazao da je osoba koja je ubijena u Studentskom centru Nedžarići u Sarajevu uposlenik te institucije, te da niti jedan student nije povrijeđen.

“Radi se o A.Š. rođenom 1976. godine, i radi se o osobi koja je uposlenik Studentskog centra”, kazao je Hadžiabdić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe