Svi granični prijelazi s Hrvatskom otvoreni za promet teretnih vozila

IZVORAvaz.ba

Granička policija BiH saopćila je da je od 19. maja od 00.00 sati omogućen tranzit teretnog prometa preko svih graničnih prijelaza Republike Hrvatske, što znači da se promet za teretna motorna vozila prilikom ulaza i izlaza između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine može odvijati na svakom graničnom prijelazu.

Kako je istaknuto, navedenom odlukom Republike Hrvatske znatno će se smanjiti gužve na graničnim prijelazima.

– Pozdravljam Odluku Republike Hrvatske za otvaranje svih graničnih prijelaza za promet teretnih motornih vozila, čime će se znatno smanjiti gužve i višesatna čekanja na graničnim prijelazima. Do sada su se, za vrijeme restrikcijskih mjera povodom pandemije, za promet teretnih motornih vozila koristila samo tri granična prijelaza. Granična policija BiH ulaže maksimalne napore kako bi se promet na graničnim prijelazima neometano odvijao – izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Iz Granične policije BiH podsjećaju kako je 19. marta ove godine donesena Odluka o određenim graničnim prijelazima preko kojih se odvijao tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija Hrvatske. Odluka je donesena na rok od 30 dana, a 18. aprila njezino važenje produženo je na narednih 30 dana, odnosno do 18. maja, kada na snagu stupa nova gore navedena Odluka o tranzitu teretnog prometa preko svih graničnih prijelaza RH.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe