Suzana Mančić: Za osam dana skinula pet kilograma, svoju hranu nosim i u goste

IZVORavaz.ba

Suzana Mančić (64) je za samo osam dana skinula pet kilograma! Nekadašnja loto devojka je na tzv. liposukcijskoj dijeti: jede samo zeleno povrće i pije suplemente i ne smije da okusi ništa slatko, čak ni voće.

– Jutro započinjem toplom limunadom i kesicom suplemenata koja ima sve neophodne minerale i vitamine. Isto pijem i za ručak. Ako ogladnim, jedino mi je dozvoljeno da pojedem jedan svjež krastavac. To je tzv. liposukcijska dijeta, na kojoj sam već osam dana. Imala sam 80 kilograma, a cilj mi je da dodem do 70 kg. Na dobrom sam putu, sada vaga pokazuje 75 kg – priča Suzana i otkriva kako izgleda njena večera:

– Ljudi se čude zato što je večera tokom ove dijete najobimniji obrok, ali vjerujte mi da radi! Sećeri ne dolaze u obzir, a zabranjeno mi je čaki voće. Od povrća je dozvoljeno samo zeleno: brokoli, rukola, zelena salata i spanać! Pojedem i koamd ribe ili cvenog mesa. Čajeve i kafu mogu da pijem tokom cijelog dana, naravno bez šećera. Dozvoljena mi je i čaša vina, ali samo jednom sedmično.

Suzana tvrdi da nije malaksala iako je u pitanju stroga dijeta.

Imam energiju tokom celog dana. Ne smijem da trenirami trčim, preporučena mi je samo lagana šetnja ili masaža. Najbolje primećujem razliku u kilaži po garderobi koja mi je doskoro bila tijesna. Sada mogu da nosim sve što sam do prije pet dana sklanjala u orman – ističe Mančić.

Priznaje da je odlučila da se steše zbog posla:

– Veliki sam hedonista, volim svašta da jedem, ali morala sam na dijetu kada sam videla da sam se ugojila viš od 10 kilograma. Ipak sam TV lice. Od mene se trži da izgledam dobro, ali da se razumijemo, ne želim manekensko tijelo. Treba uzeti u obzir moje godine i zdravlje, tako da neću da preterujem s mršavljenjem.

Suzana kaže da nosi svoju hranu čak i kada ide kod prijatelja na večeru.

– Svi su mi se smijali kad sam to uradila. Ali ja sam karakter i neću da kršim pravila. Ne dajem sebi oduška, nijednom tokom dijete nisam pojela meso sa roštilja ili slatkiše. Time bih pokvarila dijetu – iskrena je Suzana.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe