14.5 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Sutra u Cazinu snimanje razglednica u povodu Dana Grada

Zbog epidemije i svih mjera Federalnog štaba Civilne u ovoj godini nema velikih okupljanja niti tradicionalnih manifestacija. Obilježavanje Dana Grada Cazina takođe, je usklađeno s važećim mjerama i uvjetima zbog čega su izostali tradicionalni sportski događaji i koncert u centru grada. Kako ova godina ne bi bila upamćena samo po lošim okolnostima koje je izazvala epidemija i kako bi se iz sadašnjih prilika izvuklo ono najbolje, ovo vrijeme će biti iskorišteno za snimanje nekoliko spotova ili razglednica Cazina. 

Tako će sutra od 18 sati na Centralnom spomen- obilježju šehidima i poginulim borcima biti snimljena posebna izvedba „Šehidskog rastanka“ u interpretaciji cazinskog slavuja IsakaMalkoča.  Odmah potom, u centru grada, jednu od najstarijih pjesama o našem gradu „Cazin grade, hej lane“, snimit će mlada i talentirana Đula Velić.

Na lokacijama oko fontane i kružnog toka, svoje kratketreninge će izvesti cazinski gimnastičari, džudisti, karatisti i najmlađi nogometaši, a u maloj šetnji gradom će učestvovati i planinari te cazinski biciklisti.

Za potrebe snimanja će i članovi KUD „Hasan Mujezinović“ izvesti jednu od svojih koreografija u paviljonu ispod Starog grada Cazin.

Snimanje i montažu spotova i razglednica Cazina obaviće RTV Cazin i ekipa VP Photography.

Građani mogu pratiti sve ove aktivnosti, ali uz poštivanje mjera koje nalaže epidemiološka situacija, a bitno je istaknuti da svaka od pomenutih tačaka neće trajati duže od deset minuta pa je i mogućnost okupljanja velikog broja ljudi na jednom mjestu smanjena na minimum.

Dakle, ukoliko želite čuti i vidjeti uživo neke od ovih izvedbi prošetajte gradom između 18 i 19 sati i obavezno se pridržavajte mjera opreza.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe